Tilanneharjoitus: karilta irrotus

SMPS Pirkanmaan hälytysmiehistö harjoittelee viikoittain ylläpitäen taitojaan ja uutta opetellen. Syyskuun lopussa pidetyssä tilanneharjoituksessa harjoiteltiin muutamaa viikkoa aikaisemmin tapahtunutta tositilannetta aiheena karilta irrotus.

Päällystö

Tilanneharjoituksen toisena pääteemana oli oman yksikön johtaminen. Kuvassa päällystö punnitsee eri vaihtoehtoja näköetäisyydellä kohteesta.

Illan aikana harjoitus vietiin läpi kaksi kertaa eri miehityksellä ilman ennakkovalmisteluita. Ensimmäinen harjoitus suoritettiin valoisaan aikaan, ja maalihenkilöiden pelastaminen onnistui sujuvasti. Alus pysäytettiin turvalliselle etäisyydelle karista josta pintapelastustyöpari jatkoi matkaa apuveneellä meloen kohteeseen ja saattoi vauroituneen veneen hinaukseen.

Pelastustyöpari noutaa apuveneen keulasta. Taustalla näkyy karilla odottelevat maalihenkilöt.

Pelastuskaksikko noutaa apuveneen keulasta. Taustalla näkyy karilla odottelevat maalihenkilöt.

Pimeän laskeuduttua Näsijärven ylle valaistuksen merkitys kasvoi ja syksyinen merenkäynti aiheutti haasteita sekä alusta paikallaan pitävälle ruorimiehelle että vastatuuleen melovalle työparille. Keli tarjosi takakannella haasteelliset olosuhteet myös uhrien turvallisen alukseen siirtämisen harjoitteluun. Mielenkiintoiselle tilanneharjoitukselle osallistunut reilu miehitys antoi päällikölle runsaasti käsipareja kansityöskentelyyn ja tarjosi samalla hyvää harjoitusta selkeän työnjaon suunnitteluun ja kommunikoimiseen sekä tilannekuvan ylläpitämiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *