Päivystyskassi kuntoon

Varusteiden pitäisi myös mahtua kassiin ja sen lisäksi kassin pitäisi vielä mahtua veneessä sopivaan kohtaan

Varusteiden pitäisi myös mahtua kassiin ja sen lisäksi kassin pitäisi vielä mahtua veneeseen

Vapun yksi perinteistäni on ollut pakkailla päivystyskassi keikkakuntoon. Niin tein tänäkin vuonna ja 12 päivystyskauteni on valmis alkamaan. Vaikka välissä on ollut muutama hiljainenkin kausi, on keikkoja silti näiden vuosien aikana kertynyt sen verran, että kassin sisältö on muotoutunut kuntoon.

Keikkavarusteet koostuvat näin alkuvuodesta lämpökerrastosta, väliasusta ja sen päälle puettavasti kuorivaatteesta, joka tänä vuonna on Tampereella vesitiivis pelastuspuku, koska aloitamme kauden avoveneillä. Pään suojaksi tarvitaan kypärän alle tuleva kypärämyssy ja käteen Goretex –lasketteluhanskat. Pelastusliiveinä käytän omiani, koska näin voin varmistua niiden toimintakunnosta. Ne tulevat siis kassiin myös. Päälle puettavien varusteiden taskuihin ym. tulee vielä valaisin, puukko ja muistiinpanovälineet.

Kassiin pakkailen vielä mukaan vaihtovaatekerran melontapussukkaan, pari myslipatukkaa, vesipullon sekä yhden lisäpaidan, jos yöllä sattuu olemaan pakkasta. Näillä sitten jo pärjäileekin aika pitkälle. Kännykkään pitää päivitellä sopiva profiili ja hälytysnumeron soittoääneksi valitaan sellainen, johon herää sikeimmästäkin unesta. Niin ja veneen avainnippu pitää vielä etsiä jostain, koska se tuntuu olevan tänä keväänä hyvässä jemmassa.

Meillä Tampereen asemalla on tänä keväänä päivitetty ohjeita hälytyksen vastaanottamisesta ja miehistön kuittauksista, tavoitteena on ollut parantaa päällikön käsitystä siitä kuinka monta on keikalle kulloinkin pääsemässä mukaan ja myös parantaa lähtöviiveitä. Suurin osa keikoistamme kun siis tulee silloin kun olemme kotosalla, töissä tai kaupassa.

Yksi erikoisempikin varuste löytyy kassistani ja se on pussukka, jossa on erilaisia ohjeita sellaisiin tilanteisiin, kun ulkomuistiin ei uskalla luottaa. Nipussa on ainakin etsinnän sunnitteluun liittyvät taulukot, ensivasteopas, toiminta-alueemme yksikköluettelo ja viestiohjeita. Nyt vaan odottelemaan keikkoja ja niistä sitten yritetään kesän mittaan kirjoitella täällä blogillakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *