Kalastajavene ongelmissa

Olimme valmistautuneet viettämään päivän VaPePan kanssa yhteisharjoitusta tehden ja myös meidän porukasta osa oli ollut suunnittelemassa vapepalaisten kanssa harjoitusta etukäteen. Homma meni kuitenkin siinä mielessä mönkään, että juuri kun pääsimme harjoitusalueelle, tuli hälytys Näsinselälle.

Voimakkaan tuulen nostattama aallokko oli ollut liikaa itsetehdylle kalastusveneelle ja se oli nopeassa ajossa kaatunut ja kuljettaja joutunut vedenvaraan. Kuljettaja oli siinä kai itseään hieman loukannutkin, mutta onneksi kanssaveneiljä oli turman huomannut ja noukki turmaveneen kuljettajan vedestä. Apua hälytettyään kanssaveneilijä lähti viemään kuljettajaa tarkistettavaksi terveyskeskukseen.

Valitettavasti meripelastajat olivat noin 50 minuutin ajon päässä (Siilinkarihan ei kulje kuin 10 solmua ja senkin alamäkeen), mutta kaksi henkilöä lähti apuveneellä tutkimaan tilannetta. Kun apuvene pääsi paikalle, oli palokunnan sukeltajat jo hoitaneet veneen hinaukseen ja hinaus tapahtui parasta mahdollista vauhtia kohti Santalahden satamaa.

Apuveneen tehtäväksi jäi tiedustella satama-alueen nostopaikka ja suunnitella nosto sillä aikaa, kun hinausta vielä toimitettiin. Siilinkarin saavuttua ja sen myötä saatu nostoapu otettua käyttöön, saatiin vene ensin käännettyä, sitten tyhjennettyä ja lopulta vietiin omin voimin kelluvana laituriin.

Onni onnettomuudessa ja mitään pahempaa ei sattunut. Vene kärsi kyllä runsaasti vahinkoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *