Kiireettömiä veneiden tyhjennyksiä

Kaikki keikat eivät tule kiireellisenä hälytyskeskuksesta. Kiireettömiä keikkoja meille ilmoitetaan puhelimitse pelastusaseman päällikölle ja nyt runsaat sateet olivat painaneet veneen veden alle Siivikkalanlahdella.

Paikalle saavuttaessa ilmoittaja ei ollut vielä paikalla ja venettä etsiessä huomattiin yhteensä 4 venettä, jotka olivat vaarassa upota vesilastin vuoksi. Oma-aloitteisesti ilmoittajaa odotellessa tyhjennettiin nämä veneet uppopumpuin ja vähän äyskäröitiinkin.

Ilmoittajan saavuttua tehtiin normaali aisapaikkaan uponneen, kiinni olevan veneen nosto. Kiinnitettiin keula hyvin ja nostettiin Siilinkarin nosturilla perää sen verran, että pumppaaminen voitiin aloittaa. Omistajalle annettiin vielä ohjeistus perämoottorin huollattamisesta.

Mukana oli useita kansimiesharjoittelijoita, jotka saivat hyvän kokemuksen ja osaamisharjoituksen tästä keikasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *